Υπάρχει άραγε Άγιος Βασίλης? Υπάρχει! Εμείς βρήκαμε 15!!!


Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!!!

Διόρθωσε τα μαλλιά της Barbie!!!


Για να φτιάξετε τα μαλλιά της αγαπημένης σας κούκλας, θα χρειαστείτε μια χτένα Barbie, ζεστό νερό (αλλά όχι βραστό) και μια πετσέτα!
Πρώτον, βουρτσίζετε τα μαλλιά της Barbie όσο καλύτερα μπορείτε. Στη συνέχεια, απλά "βουτήξετε" τα μαλλιά της σε πολύ ζεστό νερό για περίπου 30 δευτερόλεπτα και σκουπίστε με μία πετσέτα. Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δώσουμε στην Barbie σας ένα νέο στυλ μαλλιών. 


Βουρτσίστε καλά τα μαλλιά της και αφήστε την να στεγνώσει. Έτοιμη η κούκλα σας!!!How to Fix Barbie Hair ~ Set up a doll hair salon.  My girls love this simple trick , and it totally works!


Ένα μοναδικό και επιβλητικό χτένισμα, βήμα προς βήμα!!!


Πάρε έμπνευση από το παρακάτω βίντεο και δημιούργησε κι εσύ το δικό σου χτένισμα!!!

Μαλλιά με πράσινες ανταύγειες!!!


Υπέροχα μαλλιά με πράσινες ανταύγειες για να κάνεις θραύση!!!

Beti Dimitrova, μια εξαιρετική καλλιτέχνιδα της κομμωτικής!!!


Ας γνωρίσουμε την ταλαντούχα καλλιτέχνιδα από την Βουλγαρία, την Beti Dimitrova!!!

Χτένισμα φτερά αγγέλου!!!


Η κομμωτική έμπνευση δεν έχει όρια! Δες ένα χτένισμα που μοιάζει με φτερά αγγέλου!!!

Μαλλιά σε υπέροχες αποχρώσεις!!!


Εντυπωσιακά μαλλιά από κομμωτές που ξέρουν να χειρίζονται το χρώμα σαν ζωγράφοι!!!

Η τελευταία λέξη της μόδας είναι τα Pixelated Hair!!!


Τα Pixelated Hair είναι ίσως από τις πιο εντυπωσιακές τεχνικές χρώματος! Πάρτε μια γεύση :)

Το χτένισμα ψαροκόκαλο!!!


ΒΙΝΤΕΟ - Πώς να κάνεις μόνη σου step by step τη πλεξούδα ψαροκόκαλο!

4 πλεξούδες που μπορείς να κάνεις και μόνη σου!!!


Δες το παρακάτω βιντεάκι και ανακάλυψε πώς μπορείς να κάνεις πλεξούδες στον εαυτό σου ή τις φίλες σου!!!

Η εκπληκτική πλεξούδα καταρράκτης!!!


Μια υπέροχη συλλογή από πλεξούδες εμπνευσμένες από τους καταρράκτες!!!

Απλές και όμορφες πλεξούδες για αρχάριες!


Θέλεις να μάθεις πώς πλέκουμε μια πλεξούδα? Δες το παρακάτω βίντεο και μάθε τα μυστικά για όμορφες πλεξούδας!

Το διαχρονικό κούρεμα της Κλεοπάτρας!


Θέλεις την γοητεία της Κλεοπάτρας? Να γίνεις μοιραία γυναίκα και να σαγηνεύεις τους πάντες? Ξεκίνα από τα μαλλιά σου!!!

H πλεξούδα που μοιάζει με στέμμα!!!


Μια εντυπωσιακή πλεξούδα που θα σε κάνει να νιώσεις βασίλισσα!!!

Χτένισμα φαντασίας από την Έλενα Βερικίου!


2° βραβείο χτενίσματος φαντασίας στο 20° Βαλκανικο Φεστιβαλ
 

Από την συμμετοχή μας στο χτένισμα φαντασίας κατά την διάρκεια στο 20° Βαλκανικο Φεστιβαλ οπου έγινε στο Grand Hotel στην Θεσσαλονίκη, δημιουργήσαμε ένα χτένισμα φαντασίας με θέμα το παγόνι. 

Προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό, χρησιμοποιήσαμε αρκετές τεχνικές κομμωτικής, όπως την λείανση, το λακάρισμα, πλεξούδες στο πάνω μέρος του κεφαλιού μπλεγμένα με πολύχρωμες τούφες στα χρώματα του παγονιού, αφέλειες. 

Χρησιμοποιήσαμε επίσης φτερά παγονιού ώστε να δέσει αρμονικά όλο το χτένισμα με το θέμα μας, δημιουργήσαμε ένα στέμμα από φτερά παγονιού, κατασκευάσαμε το γιλέκο το οποίο διακοσμήσαμε στα χρώματα του παγονιού, και φυσικά με την μοναδική βοήθεια της make up artist Όλγας Στεφανίδου του Femme Fatale, η οποία υλοποίησε το καλλιτεχνικό μακιγιάζ στο θέμα μας, και την υπέρ βοήθεια του μοντέλου μας Γεωργίας, καταφέραμε και πήραμε το 2ο βραβείο σε αυτή την ενότητα του διαγωνισμού.

Εντυπωσιακά καρέ σε μπλε αποχρώσεις!!!


Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός! Μπλε καρέ για εκκεντρικές εμφανίσεις που μαγνητίζουν τα βλέμματα!

Τι ισχύει σήμερα για τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος?


 Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Φύλλο 160, Νόμος 4281, 8-8-14

`Αρθρο 237 Ορισμοί

1. α) Κομμωτής - Κουρέας, είναι εκείνος που παρέχει κάθε είδους εργασία κομμώσεως σε παιδιά, άνδρες και γυναίκες, όπως κούρεμα, χτένισμα απλό ή καλλιτεχνικό, απλό ή ειδικό λούσιμο, αποχρωματισμό, αποχρώσεις, ανταύγειες (MECHES), κατσάρωμα (PERMANENTE), ίσιωμα, τοποθέτηση τοπικής περούκας και περούκας, ξύρισμα και λοιπές καλλιτεχνικές εργασίες.


β) Μαθητευόμενος Κομμωτής - Κουρέας είναι εκείνος που εκτελεί αποκλειστικά βοηθητικές εργασίες στο πλαίσιο της μαθητείας που προβλέπεται στο ν. 4186/2013.


γ) Τεχνίτης περιποίησης χεριών και ποδιών είναι εκείνος που παρέχει υπηρεσίες στην περιποίηση χεριών (MANICURE) και ποδιών (PEDICURE).


2. Κομμωτήριο - Κουρείο, είναι το κατάστημα όπου παρέχονται οι υπηρεσίες που ορίζονται στο εδάφιο α΄ της παραγράφου 1, του παρόντος άρθρου, καθώς και οι υπηρεσίες περιποίησης χεριών (MANICURE) και ποδιών (PEDICURE), εφόσον αυτές παρέχονται από εξειδικευμένο τεχνίτη.

`Αρθρο 238 Βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση επαγγέλματος

Οι Βεβαιώσεις συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση επαγγέλματος διακρίνονται σε:
α) Κομμωτή - Κουρέα
β) Τεχνίτη περιποίησης χεριών και ποδιών.

`Αρθρο 239 Προσόντα και διαδικασία για την άσκηση επαγγέλματος

Για την άσκηση του επαγγέλματος οποιασδήποτε κατά το προηγούμενο άρθρο κατηγορίας απαιτούνται τα παρακάτω:


1. για Κομμωτή - Κουρέα


α. Πτυχίο Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας «Κομμώσεων και Βαφής Μαλλιών» ή Πτυχίο TEE Α΄ κύκλου σπουδών της ειδικότητας «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.


β. Πτυχίο TEE Β΄ κύκλου σπουδών της ειδικότητας « Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.


γ. Δίπλωμα I.E.Κ. επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Κομμωτής Τεχνικός περιποίησης κόμης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.


2. για Τεχνίτη περιποίησης χεριών - ποδιών
(MANICURE - PEDICURE)


α) Δίπλωμα I.E.Κ., επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, ειδικότητας «Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών» ή ισότιμο τίτλο σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.


β) Σεμινάριο διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών σε κέντρο Δια Βίου Μάθησης που θα συνοδεύεται από αποδεδειγμένη πρακτική άσκηση στο επάγγελμα δεκαοκτώ μηνών.


γ) Η διαδικασία πιστοποίησης των προσόντων του επαγγέλματος τεχνίτη περιποίησης χεριών και ποδιών της περίπτωσης β΄ καθορίζεται με Απόφαση του Υπουργού Υγείας.

`Αρθρο 240 Μητρώο

α. Οι κατά τόπους Δήμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων υποχρεούνται να τηρούν ειδικά Μητρώα Επαγγέλματος του άρθρου 2 του παρόντος στα οποία θα καταχωρούνται οι σχετικές Βεβαιώσεις συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση επαγγέλματος.
β. Οι ενταγμένοι στα Μητρώα του παρόντος άρθρου, έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα της αντίστοιχης ειδικότητας, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 1.

`Αρθρο 241 Όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος κομμωτηρίων - κουρείων, περιποίησης χεριών - ποδιών

Για την ίδρυση και λειτουργία των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος κομμωτηρίων - κουρείων, περιποίησης χεριών - ποδιών, απαιτείται η διαδικασία της γνωστοποίησης από το αρμόδιο όργανο σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34825/ 27.12.2013 (Β΄3403) όπως κάθε φορά ισχύει.


Η γνωστοποίηση για την ίδρυση και λειτουργία των καταστημάτων αυτών παρέχεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Και στις δύο περιπτώσεις ορίζεται υγειονομικά υπεύθυνος του καταστήματος ο οποίος θα κατέχει την ανάλογη βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση επαγγέλματος.


Για τους υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων αυτών εφαρμόζονται ο ισχύον Υγειονομικός Κανονισμός και οι εκάστοτε ισχύουσες Υγειονομικές Διατάξεις του Υπουργείου Υγείας.


Οι γνωστοποιήσεις ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο κατάστημα, ως χώρο. Αντικατάσταση της γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 4 της αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.21/34825 (Β΄ 3403).


Στα καταστήματα αυτά τηρούνται αρχεία με τα στοιχεία του προσωπικού τους, τα πιστοποιητικά υγείας τους και τις βεβαιώσεις συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματός τους, καθώς και αρχείο με τους προμηθευτές των προϊόντων τους.


Τα αρχεία ενημερωμένα και η βεβαίωση υποβολής γνωστοποίησης με το συνημμένο παράρτημα των υγειονομικών όρων της ΚΥΑ, βρίσκονται πάντα στο κατάστημα στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών των υγειονομικών υπηρεσιών της Χώρας.
Τα ανωτέρω καταστήματα δύναται να λειτουργούν ως αμιγή ή μικτά μεταξύ τους ή μικτά με άλλες εμπορικές ή μη δραστηριότητες, όπως προβλέπεται και στην Υ.Δ. Υ1 γ/Γ.Π,/9516/2009 (Β΄ 139).

`Αρθρο 242 Πειθαρχικό Συμβούλιο - Πειθαρχικές Ποινές

1) Την πειθαρχική εξουσία στους κουρείς - κομμωτές και τεχνίτες περιποίησης χεριών και ποδιών ασκεί πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο, που εδρεύει στην οικεία Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και αποτελείται από:


α) Ένα Πρωτόδικη, ως Πρόεδρο.


β) Έναν εκπρόσωπο της Περιφερειακής 

Αυτοδιοίκησης , ως Μέλος.

γ) Έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοοιας, ως Μέλος.


δ) Έναν εκπρόσωπο του Ανώτατου Συνδικαλιστικού Οργάνου Κουρέων - Κομμωτών ως Μέλος.


ε) Έναν εκπρόσωπο του Κλαδικού Οργάνου των εργαζομένων ή του Ανώτατου Συνδικαλιστικού Οργάνου, ή έναν εκπρόσωπο από το εργατικό κέντρο εφόσον δεν υπάρχει συνδικαλιστικό όργανο και εφόσον τα θέματα αφορούν στους εργαζόμενους, ως Μέλος.
Χρέη γραμματέα ασκεί υπάλληλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.


Το Πειθαρχικό Συμβούλιο συγκροτείται με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη και συνεδριάζει σε εργάσιμες για τις δημόσιες υπηρεσίες ώρες και ημέρες χωρίς καμία αμοιβή ή αποζημίωση των μελών του για τη συμμετοχή τους σε αυτή.


2. Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου μπορεί να προσφύγει όποιος έχει έννομο συμφέρον.
3. Πειθαρχικά αδικήματα είναι:
α) Κάθε παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.


β) Κάθε βλάβη των επαγγελματικών συμφερόντων των Κομμωτών - Κουρέων και Τεχνικών Περιποίησης χε­ριών - ποδιών (MANICURE PEDICURE), που προήλθε από δόλο ή αμέλεια ή αναξιοπρεπή συμπεριφορά κατά την άσκηση του επαγγέλματος.


γ) Η μη χορήγηση των απαιτουμένων πιστοποιητικών από τους καταστηματάρχες κομμωτηρίων ή κουρείων προς τους εργαζόμενους που απασχόλησαν ή απασχολούν στις επιχειρήσεις τους.


δ) Η κάθε είδους βλάβη που προκαλείται σε πελάτες κατά την άσκηση του επαγγέλματος.


4. Δεν επιβάλλεται πειθαρχική ποινή χωρίς κλήση σε έγγραφη απολογία.


5. Οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι:
α) ΄Εγγραφη επίπληξη.


β) Πρόστιμο από 600 έως 3.000 ευρώ που εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί δημοσίων εσόδων, για τους κατόχους άδειας καταστήματος του παρόντος διατάγματος.


γ) Πρόστιμο από 150 έως 1.500 ευρώ που εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί δημοσίων εσόδων, για τους κατόχους αδειών ασκήσεως επαγγέλματος του παρόντος διατάγματος, οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα με εξαρτημένη εργασία.


δ) Προσωρινή διαγραφή από τα Μητρώα επαγγέλματος για τους εργαζόμενους με εξαρτημένη ή μη εργασία.


ε) Οριστική διαγραφή από τα Μητρώα επαγγέλματος για τους εργαζόμενους με εξαρτημένη ή μη εργασία.

`Αρθρο 243

Η εκ προθέσεως παράβαση επιτακτικών ή απαγορευτικών διατάξεων του παρόντος ως και συναφών υγειονομικών διατάξεων επισύρει τις ποινές του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.

`Αρθρο 244

Οι άδειες και οι βεβαιώσεις συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση επαγγέλματος και τα μητρώα που έχουν συσταθεί σύμφωνα με το π.δ. 133/2005 συνεχίζουν να ισχύουν ως εκδόθηκαν. Αιτήσεις για χορήγηση αδειών ή βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση επαγγέλματος, που έχουν υποβληθεί μέχρι της δημοσίευσης του παρόντος, συνεχίζουν και εξετάζονται με βάση το π.δ. 133/2005 για ένα χρόνο ακόμα.

`Αρθρο 245

Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργείται το π. δ. 133/2005 και κάθε σχετική διάταξη που αντίκειται στις παρούσες ρυθμίσεις. Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και Οικονομικών ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, καθώς και κάθε σχετική λεπτομέρεια για την έκδοση βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση των ανωτέρω επαγγελμάτων.

`Αρθρο 246

Μέχρι την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφα­σης του άρθρου 9 παραμένει σε ισχύ η υπ΄ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α 21/12078/17.6.2011 (Β΄ 1467).


 

Εύκολα χτενίσματα για μια βροχερή μέρα!!!


Τρία χτενίσματα βήμα προς βήμα, κατάλληλα για τις βροχερές μέρες του χειμώνα!!!

Προτάσεις για ανδρικά κουρέματα!!!


Μια συλλογή από πολύ μοδάτα κουρέματα για άνδρες! 

Τεχνικές κουρέματος για φράντζες!!!


Δύο τεχνικές κουρέματος βήμα-βήμα για υπέροχες φράντζες!!!

Προτάσεις για πράσινα μαλλιά!!!


Εκκεντρικές προτάσεις για μαλλιά σε πράσινες αποχρώσεις!

Ροζ και μαύρα μαλλιά σε εντυπωσιακούς συνδυασμούς!!!


Δυο υπέροχα χρώματα που μαζί δημιουργούν εντυπωσιακά αποτελέσματα!!!

Κίτρινες, πράσινες και ροζ πλεξούδες!!!


Χρωματιστές πλεξούδες που κάνουν εντύπωση!!!

Σπιτική μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο και μέλιΓια μια γλυκιά ενυδάτωση…

Δεν υπάρχει λόγος να δώσετε μία περιουσία σε επαγγελματικές μάσκες μαλλιών αφού η φύση διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειαζόμαστε για να αναπλάσουμε όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα μαλλιά μας.


Η πιο απλή συνταγή, αυτή από το συρτάρι της γιαγιάς, (κάτι παραπάνω ξέρανε οι παλιοί), με ελαιόλαδο και μέλι, θα προσφέρει στα μαλλιά σας την ενυδάτωση που χρειάζονται.

Ακολουθήστε step by step τις παρακάτω οδηγίες:

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας μέλι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα:

1. Χτυπήσετε τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ
2. Εφαρμόστε το υλικό από τη μέση των μαλλιών, μέχρι τις άκρες
3. Αφού εφαρμόσετε τη μάσκα, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά σας για να πάει σε όλη την επιφάνεια που χρειάζεται
4. Έπειτα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε τη για περίπου 1-2 λεπτά.
5. Λουστείτε και ξεβγάλτε καλά τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό.

Extra tip: Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και πριν και μετά το styling προσθέστε στις άκρες, λάδι λείανσης ή μετάξι, για να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα. 


πηγή

Λεοπάρ χρώματα στα μαλλιά!!!


Ένα πολύ επεξηγηματικό βίντεο για την τεχνική που απαιτείται για λεοπάρ μαλλιά!!!

Δυναμικά μαύρα καρέ μαλλιά!!!


Καρέ μαλλιά σε σκούρες αποχρώσεις για γυναίκες με έντονη προσωπικότητα!!!

Milica Shishalica Paradinovic, one great color artist from Serbia!


Milica Shishalica, το κορίτσι του χρώματος από την Σερβία!!!

Άνδρες με κόκκινα μαλλιά!!!


Τα κόκκινα μαλλιά τα υποστηρίζουν άνετα και οι άνδρες! Δείτε μερικούς από αυτούς!!!

Συλλογή από εκκεντρικά ροζ μαλλιά!!!Εντυπωσιακά μαλλιά σε ροζ αποχρώσεις για εκκεντρικά κορίτσια!!!

Nicos Exadaktilos, ένας εκπληκτικός Έλληνας Καλλιτέχνης!!!


Ένας καλλιτέχνης που σε παρασέρνει με τα έργα του στο Hair Tattoo και όχι μόνο! Τον Nico Exadaktilo μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook και στο HairCut.gr

Γυναίκες με κοντά μαλλιά!!!


Υπέροχα μαλλιά για γυναίκες που είναι fans του κοντού!!! Περισσότερες γυναίκες με κοντά μαλλιά εδώ!!!

Ένα υπέροχο χτένισμα από τον Farrux Shamuratov!!!


Ο εκπληκτικός Farrux Shamuratov μας παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό χτένισμα!!!

Στυλάτοι άνδρες με μπαντάνες!!!


Στυλ σημαίνει να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να πεις και να μη δίνεις δεκάρα για το τι νομίζουν όλοι οι άλλοι. ( Gore Vidal, συγγραφέας )

Ένα στέμμα στα μαλλιά σου!!!


Δες πώς μπορείς να κάνεις ένα υπέροχο στέμμα που να το φοράς συνέχεια!!!

Αγαπημένα ξανθά κυματιστά μαλλιά!!!


Μια συλλογή από λαμπερά ξανθά, κυματιστά μαλλιά!

Ένα υπέροχο φιογκάκι για τα μαλλιά σου!!!


Δες πως μπορείς να κάνεις ένα φιογκάκι στα μαλλιά σου! Απλό και πολύ εντυπωσιακό!!! 

Τολμηροί άνδρες με rainbow μαλλιά!!!


Τα rainbow μαλλιά δεν τα τολμούν μόνο γυναίκες αλλά και άνδρες! Επίσης, είναι μια τεχνική, που άνετα μπορεί να εφαρμοστεί και σε κοντά μαλλιά!!!

Εντυπωσιακά Blue-black μαλλιά!!!


Το Blue-Black είναι ίσως από τα πιο διαχρονικά χρώματα που είναι πάντα στη μόδα! Δες την συλλογή που ετοιμάσαμε!!!

Υπέροχα κυματιστά μαλλιά σε κόκκινες αποχρώσεις!!!


Μακριά μαλλιά σε κόκκινο χρώμα και με ένα γλυκό σπάσιμο!!!

Εντυπωσιακά κίτρινα καρέ μαλλιά!!!


Θέλεις ένα καρέ που να είναι ταυτόχρονα και εκκεντρικό? Μπορείς να επιλέξεις τα κίτρινα καρέ!!!

Ένα εκπληκτικό χτένισμα από την ταλαντούχα Lilith Moon!!!


Μάθε να κάνεις αυτό το εντυπωσιακό χτένισμα! H Lilith Moon ξεδιπλώνει όλα της τα μυστικά!!!

Άνδρες με μακριά ξανθά μαλλιά!!!


Άνδρες σαν... άγγελοι με κατάξανθα μακριά μαλλιά που σε μαγνητίζουν!!!

Χρωματιστές φράντζες για εκκεντρικά αποτελέσματα!!!


Φράντζες γεμάτες χρώμα που τονίζουν το βλέμμα!!!

Ένα υπέροχο φιογκάκι στα μαλλιά και πώς θα το κάνεις!!!


Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο και μάθε πόσο εύκολα μπορείς να κάνεις φιογκάκια στα μαλλιά σου! Μια πρόταση για ένα υπέροχο χτένισμα!!!

Ιδέες για όμορφες και πολύ μοδάτες φράντζες!!!


Σκέφτεσαι να κάνεις φράντζα; Εδώ θα βρεις πολύ όμορφες και μοντέρνες ιδέες για να επιλέξεις αυτήν που σου ταιριάζει καλύτερα!

Θεραπεία μαλλιών με έλαιο αργκάν!!!


Το έλαιο αργκάν (argan oil) παράγεται από τον καρπό του δέντρου Argania spinosa, το οποίο βρίσκεται στο Μαρόκο. Το έλαιο αργκάν, αν και είναι ένα «θαυματουργό» λάδι για το σώμα και το δέρμα μας, έχει γίνει ευρέως γνωστό για τις ιδιότητες του στα μαλλιά μας! Λέγεται αλλιώς και “υγρό χρυσάφι”, αφού μπορεί να είναι και από τα πολυτιμότερα έλαια. 

Η χρήση του στην κοσμετολογία γίνετε πλέον συχνότερη αφού τα οφέλη του ελαίου είναι πολλά. Κάποιες από τις ιδιότητές του είναι, να ανανεώνει τα κύτταρα, να ανακουφίζει τα εκζέματα, καταπραύνει το ερεθισμένο δέρμα και το επουλώνει, μειώνει το βάθος των ρυτίδων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην νεανική ακμή, δυναμώνει τα μαλλιά και δίνει λάμψη στην τρίχα, αλλά και ενισχύει τα εύθραυστα νύχια. 

Πλέον το έλαιο αργκάν υπάρχει και σε λάδι μαγειρικό, το οποίο έχει και αυτό πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας! Για αυτό και εγώ σήμερα θα σας δώσω μια ολοκληρωμένη φυσική θεραπεία μαλλιών με βάση το έλαιο αργκάν.

Λάδι για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά
Υλικα:
30 ml έλαιο αργκάν
15ml καστορέλαιο
Εκτέλεση: Σε ένα γυάλινο δοχείο – μπουκάλι προσθέστε τα δύο λάδια. Είτε σε νωπά μαλλιά, πριν το στέγνωμα είτε σε στεγνά μαλλιά, βάζετε λίγη ποσότητα στα χέρια σας και απλώνετε το λάδι στις άκρες των μαλλιών σας.
Αν θέλετε να έχετε μια θεραπεία, συνολική για τα μαλλιά σας, μπορείτε πριν λουστείτε να τα περάσετε από την κορυφή μέχρι τις άκρες με το λάδι.


Βρέξτε μια πετσέτα με καυτό νερό και τυλίξτε τα μαλλιά σας για 10 λεπτά.
Έπειτα λουστείτε όπως θα κάνατε κανονικά.

Μάσκα περιποίησης, για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Υλικά:
1 κτ.σπ ψίχα αβοκάντο
2 κτ.σπ έλαιο αργκάν
1 κτ.σπ aloe vera


Εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνουμε ένα πλαστικό σκουφάκι και το φοράμε για 20 λεπτά. Μπορούμε να βάζουμε τη μάσκα αυτή 1-2 φορές την εβδομάδα.


πηγή