Πώς να επιλέξετε το σωστό στυλ Ombre!


Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Για να επιλέξουμε Ombre πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχουμε μια ομοιόμορφη βάση είτε φυσική, είτε βαμμένη.

Σε περίπτωση που τα μαλλιά μας είναι φυσικά η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα άμεσο, μέσα σε ένα μόνο ραντεβού στο κομμωτήριο!

Σε βαμμένα μαλλιά τα πράγματα είναι πιο περίπλοκο. Η βάση συνήθως δεν είναι ομοιόμορφη, με αποτέλεσμα, ο expert να πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει σταθερό χρώμα στη βάση και μετά να εφαρμόσει την τεχνική του Ombre.

Θυμίζω και τονίζω, ότι το Ombre μπορεί να μας δώσει απόσταση χρόνου από το κομμωτήριο, μιας και σαν τεχνική δεν απαιτεί επαναληπτική βαφή της ρίζας, οπότε αποτελεί σαφώς μια βολική και οικονομική λύση.

Η συμβουλή μου για την κατάλληλη επιλογή της απόχρωσης είναι η ακόλουθη: Την άνοιξη και το καλοκαίρι που τα μαλλιά μας, λόγω του αλατιού και της έκθεσης στον ήλιο, ανοίγουν και εφόσον δεν θέλετε το Ombre σας να καταλήξει κατάξανθο, θα πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε μια ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση.

Να έχετε πάντα κατά νου ότι κάνοντας Ombre με αποχρωματισμό, το χρώμα που θα έχουμε εν τέλει το Σεπτέμβρη, θα είναι τουλάχιστον 4-5 τόνους πιο ανοικτό.Για να διατηρήσουμε την επιθυμητή απόχρωση θα πρέπει οπωσδήποτε, ενδιάμεσα, να επισκεφθούμε το κομμωτήριο μας και να κάνουμε το κατάλληλο ρεφλέ.

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr

Σχολίασέ το!